Festival Cantonaal

Met Cantonaal eert Kunstgetij de muziek van de Bergense componist Simeon ten Holt: zijn minder bekende, maar minstens zo prachtige werken en vooral de muziek van zijn tijdgenoten, nationaal en internationaal. Welke componisten inspireerden hem? (Dat begint eigenlijk al bij Bach...). En welke componisten vonden inspiratie bij Ten Holt?

Festival Cantonaal 10 mei en 11 mei 2018

Kunstgetij maakte in 2018 de vijfde editie mogelijk van 'Cantonaal', het festival met de muziek van Simeon ten Holt en zijn internationale tijdgenoten. Het was op de avonden van donderdag 10 (Hemelvaartsdag) en vrijdag 11 mei.

Reinbert de Leeuw kwam op 10 mei Satie vertolken, in een uitverkochte Ruïnekerk, op de grote Steinway. Op 11 mei trad Nederlands' spannendste sextet op met speciaal voor het ensemble bewerkte composities van Simeon ten Holt en met muziek van Ten Holts tijdgenoten.


Foto van een eerdere editie van Cantonaal, met het Cello Octet Amsterdam, dat Ten Holt's 'Canto Ostinato' vertolkte. Op de achtergrond de schilderijen van de Alkmaarse schilder Peter Wiedijk.


© 2018 Kunstgetij