Kamermuziek Ruïnekerk Bergen

Kunstgetij is voor programmering en publiciteit betrokken bij de Stichting Muziek in de Ruïnekerk. In die iconische zaal in het hart van Bergen biedt de serie jaarlijks van oktober tot en met maart een abonnementenserie met de top van de kamermuziek op zondagmiddagen. De concerten raken bijna altijd uitverkocht. Het laatste concert is sinds 2015 verpakt in het Duinstreek Kamermuziekfestival, waarvan violiste Maria Milstein de artistiek leider is.

Voor het seizoen 2017-2018 staat het programma vast: het dynamische sextet (strijkkwartet aangevuld met percussie en contrabas) Fuse, het zinderende strijktrio Trio Rodin, het duo Pameijer/ Rousseau (fluit en viola da gamba), aangevuld met sopraan Irene Maessen, de inmiddels zeer geliefde en gerenommeerde harpiste Lavinia Meijer, Russische sferen met bariton Henk Neven, pianist Hans Eijsackers en cellist Jan Bastiaan Neven. Tot besluit een recital door de inmiddels gevierde violiste Maria Milstein, artistiek leider van het Duinstreek Kamermuziek Festival, en haar veelbelovende zus pianiste Nathalia Milstein*. Voorwaar een keur aan (kamer)musici die allen tot de top van hun genre behoren.

Violiste en artistiek leider van het Duinstreek Kamermuziek Festival 2018 en haar zus Nathalia Milstein, pianiste

De voorlopige programmering van de vierde editie van het Duinstreek Kamermuziek Festival is bekend: kijk voor informatie op www.duinstreekkamermuziek.nl. Slotconcert van het Duinstreek Kamermuziek Festival op zondag 18 maart om 20.00 u door artistiek leider en Nederlandse Muziekprijs winnares Maria Milstein en haar zus Nathalia Milstein (piano). Muziek van hun recent verschenen, adembenemende en alom de hemel in geprezen cd. Leidraad is het werk van Proust en de liefde.


Zondag 18 maart 2018 15.00 u Bergen/Ruïnekerk

‘Proust en de zussen’ door Maria en Nathalia Milstein, viool en piano

Gabriel Pierné: Sonate in D klein opus 36

Ravel:Sonate in G

Debussy: Sonate in D

Saint Saëns: Sonate in D opus 75


© 2018 Kunstgetij