Nieuws

‘Gedachten aan Zee’ en ook even pauze

In februari en maart staan er twee middagen gepland met ‘Gedachten aan Zee’. 20 februari met Martin Hendriksma, 20 maart met Wijnand Stomp. Zoals het nu lijkt hoeven die niet te worden geannuleerd, maar een hernieuwde sluiting sluiten wij niet uit. Wellicht geldt dan wel nog de 1,5 m (liever zagen wij een gewoon gevulde zaal met iedereen een mondkapje op) en moeten we dus in conclaaf met de Gedachtengevers over misschien twee keer een voordracht en aansluitend onderhoud met de toehoorders. Daar valt nu nog niks over te zeggen. Dat moet de komende dagen/weken blijken.

Verder houdt Kunstgetij toch even pauze tot eind maart. Het is allemaal niet niks geweest deze maanden/jaren, zoveel onrust. Dus beter even goed nadenken over het vervolg:

-Waarschijnlijk de laatste donderdagavond van maart (31/3) met de jazz van het kwartet van Ab Helsloot (zou de feestelijke zondag van 2 januari zijn geweest).

-Voor 7 april is er dan een kans dat Margot Merah (van duo The Lasses) met twee Amerikaanse muziekvrienden een ‘Club Folk’ komt doen.

-Het concert dat The Lasses zelf zouden geven op komende 30 januari is verplaatst naar 5 mei.

Kunstgetij probeert die middag van 5 mei een eerste folkfestival van de grond te krijgen, als bijdrage aan het nationale bevrijdingsgevoel. Bij voorkeur in het Parnassiapark, ook in Bergen aan Zee, te midden van andere ensembles en solisten. Over het hoe en wat van 5 mei volgen meer gegevens, als we echt in wat stabieler vaarwater terecht zullen zijn gekomen. Dat geldt ook voor de verdere programmering in het Vredeskerkje vanaf 14 april. Kansen genoeg, maar wel graag in een meer onbevangen sfeer van organiseren.

foto Vredeskerkje Bergen aan Zee Rob Linssen

Ook kansen: de kamermuziekserie in de Ruïnekerk van Bergen. De draad kan waarschijnlijk weer eens worden opgepakt op de zondagmiddagen 13 februari (Ragazze Kwartet en Martijn Cornet met Winterreise, 20 maart Maria en Nathalia Milstein en 10 april The Bush Trio. Maar hoe en wat, eventueel steeds twee uitvoeringen, dat valt nu nog niet te zeggen. De twee geannuleerde kamermuziekzondagmiddagen worden ingehaald in mei en juni. Binnenkort meer daarover, ook op duinstreekkamermuziek.nl.


______________________________________________________________________________

Medewerkers

Vanwege het groeiend aantal uitingen en concerten kijken wij om ons heen naar enthousiaste mensen die behulpzaam willen zijn bij de concerten, voor kaartverkoop, distributie, horeca, internet. Gangbare reiskostenvergoeding mogelijk. Meld je op info@kunstgetij.nl


© 2022 Kunstgetij