Arthur Ebeling & Fay Lovsky: rhythm & blues, folk, country & rock

Het oeuvre van muzikale duizendpoot Fay Lovsky mag dan bekroond zijn met een Edison, een Zilveren en Gouden Harp, haar stem is ook van goud en zilver, zo helder als de klokjes van Grönefeld.
En dat hoor je in iedere song die ze componeert, produceert en/of vertolkt, met het Metropole Orkest, The Nits, Mathilde Santing, Bram Vermeulen, Eric Vloeimans en haar eigen band: La Bande Dessinée. De getalenteerde, Amsterdamse kameleon staat op North Sea Jazz en De Parade en treedt op in het Concertgebouw en het Sprookjestheater van de Efteling met één gemeenschappelijke deler: leuke liedjes.

Gewapend met zingende zaag, theremin, toetsen en gitaar deelt ze het podium met de koning van de Gretsch gitaar: Arthur Ebeling. Dit fantastische instrument is een onderdeel van Ebelings motoriek: met een ongelooflijke souplesse tovert hij er jazz, rhythm and blues, folk en rock uit en bij verstilde melodieën lijkt hij nauwelijks zijn snaren aan te raken. Ebeling heeft al een even bizarre levensloop als Lovsky, die zich beweegt van Bennie Jolink, Huub van der Lubbe, Rosa King en Henny Vrienten naar Bram Vermeulen.
Beiden hebben een uniek gevoel voor gekke en vertederende liedjes. En op de avond van 26 juli wordt het een Aha Erlebnis van jazz, country en blues standards, met onder vele anderen: ‘It’s too darn hot’, ‘The Mockingbird Hill’, ‘The Monkey’… Ze komen allemaal langs.

(Tekst met dank aan Cobblestone.nl)

Fay Lovsky: zang, gitaar, toetsen, theremin en zingende zaag.
Arthur Ebeling: zang, gitaar en percussie.

foto: Jozef Scuric

Info & reserveren: kaartverkoop@kunstgetij.nl of 06 38149037. Kaarten vanaf 14 dagen tevoren ook te koop in de winkel van de Eerste Bergensche Boekhandel en aan de zaal zolang de voorraad strekt.


© 2018 Kunstgetij