Dark Rosie

In een tuinhuis in Bakkum schept de Noord-Hollandse groep Dark Rosie akoestische muziek met accordeon, zang, mandoline, gitaar, steelguitar en contrabas. De liedjes kunnen teder en weemoedig zijn, zonnig of juist heel wild. Ze verhalen over het leven in vele klankkleuren. Soms met een klassieke opmaat, dan weer met een Cubaanse cadans of een uithaal van de blues. Edith Piaf komt voorbij, en Astor Piazolla, de man van de Argentijnse tango, geeft een knipoog.
De liedjes – van eigen makelij – laten zich niet makkelijk in een hokje duwen. Soms is het ingetogen, bespiegelende muziek. Maar net zo makkelijk zetten ze een zeemanslied in of brengen ze een lichtvoetige ode aan de kat van zangeres Miranda. Over de liefde gaat het ook natuurlijk, over verlies en troost, over jong zijn en oud worden. De liedjes zijn merendeels in het Nederlands gezongen.

Dark Rosie bestaat uit de Bakkumse Miranda Zuurbier (zang, accordeon, melodica), de Haarlemmer Vincent Lamers (contrabas), Alkmaarder Mark Minnema (gitaar, steelguitar, mandoline) en de Amsterdamse gitarist Michel de Wit.


Klik op onderstaande links voor een impressie van de muziek van Dark Rosie:

https://www.youtube.com/watch?v=mh9fGv9KiL4

https://www.youtube.com/watch?v=V1ZDA-wi2xo

Info & reserveren: via het mail-adres kaartverkoop@kunstgetij.nl. of via het telefoonnummer 06 50584308. Kaarten ook aan de zaal zolang de voorraad strekt en vanaf 14 dagen tevoren bij de Eerste Bergensche Boekhandel. Het is (nog) niet mogelijk via internet te reserveren.© 2018 Kunstgetij