Duas Luas

Betty Borstlap zang en tekst

Ton Mulders gitaar en compositie


Duas Luas is opgericht in April 2020 (de naam verwijst naar de reflectie van de maan in het water en betekent ‘twee manen’).

De originele en toegankelijke muziek van dit duo laat melodie, taal en tekst door vloeiende harmonieën met elkaar versmelten.

Mulders en Borstlap creëren aldus muzikale verhalen met een rijk palet aan stijlen, talen, landen en culturen.

‘Uit de muziek van Duas Luas spreekt een grote liefde voor goede songs en verfijnde harmonie, en improvisatie schuwen de musici niet. Het tweetal streeft ernaar het publiek een ontroerend en veelzijdig concert te bieden’.

Betty Borstlap heeft een stem die heel eigen en vooral plooibaar is. In het kersverse duo Duas Luas heeft ze werkelijk alle ruimte om haar stem in alle klankkleuren te laten klinken.

Zij studeerde aan het Conservatorium van Den Haag (jazz-zang ) en heeft een brede muzikale ontwikkeling doorgemaakt met een mooie staat van dienst: van jazz en bossanova naar wereldmuziek, middels folk naar oude muziek terug naar Jazz. Recent richt zij zich naast het zingen en lesgeven vooral op tekstschrijven. Jarenlang zong Borstlap als vaste zangeres van folkband Unicorn in binnen en buitenland. Een zangeres pur sang!

Gitarist Ton Mulders studeerde klassiek gitaar aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en is sinds een paar jaar actief als componist. Zijn muziek heeft elementen uit zeer uiteenlopende windrichtingen en heeft een unieke eigen sound, gekoppeld aan Mulders’ sterke muzikale visie.

Muzikale projecten: Marije Nie Improvisatie Duo (Alt.Pop), ‘Camusto’ duo met bassist Mark Boesveld (wereldmuziek en jazz), ‘Call Quiet’, duo met zangeres Margreet Ravestein; Muziektheaterproducties, onder meer ‘Kahn’ in 2020.

Mulders won de Grote Prijs van Nederland met de band 20Brothers House.


© 2021 Kunstgetij