Ernst de Corte zingt Jules de Corte - 'Lied van mijn Vader'

Zoon Ernst de Corte toert door Nederland met de liedjes van zijn vader Jules de Corte. De zanger en pianist wilde een betere wereld voor iedereen. Zijn talrijke liedjes gaan over thema's die ons nu, ruim 21 jaar na zijn dood, nog steeds bezighouden: milieu, geloof, oorlog en vrede, de commercialisering en verharding van de maatschappij. 'Het leven is bezig onleefbaar te worden' schreef hij in één van zijn gedichten. Toch was De Corte allesbehalve een sombere man. Hij had juist veel humor en zag altijd een vonkje licht in de harten van de mensen.

De liedjes van Jules de Corte worden gekenschetst door prachtige melodieën en scher­pe teksten die nog steeds actueel zijn. Ze ontroeren en zetten je aan het denken. Teksten geschreven vanuit een sociale bewogenheid, met een kritische kijk op mens en samenleving en de natuur om ons heen, Jules sprak zich uit. Hij wenste een betere wereld voor iedereen!

Ernst de Corte zang en gitaar, Guus Westdorp piano

foto's: Sebastiaan Beijersbergen

Info & reserveren: kaartverkoop@kunstgetij.nl of 06 38149037. Kaarten vanaf 14 dagen tevoren ook te koop in de winkel van de Eerste Bergensche Boekhandel en aan de zaal zolang de voorraad strekt.


© 2018 Kunstgetij