Genesis: A New Beginning - Kamerorkest van het Noorden & Guus Kuijer

Voor de productie ‘Genesis – A New Beginning’ bundelen musici en andere kunstenaars hun krachten: met muziek, tekst, licht en videovormgeving wordt de toeschouwer meegenomen naar een betoverende wereld. Terug naar het allereerste begin…

Schrijver Guus Kuijer is de verteller in het eerste verhaal uit zijn ‘Bijbel voor Ongelovigen’, Genesis, waarin het scheppingsverhaal en de evolutieleer zonder problemen hand in hand gaan.

In het eerste deel van dit bijzondere concert door het Kamerorkest van het Noorden onder leiding van Martin Georgiev, voert de internationaal vermaarde marimba-speler Tatiana Koleva de speciaal voor haar geschreven virtuoze compositie Genesis van Martin Georgiev uit. 

In het tweede deel soleert violist Eduardo Canto tijdens het betoverende Chiaroscuro van Kancheli.

Het Kamerorkest van het Noorden is een relatief nieuw, professioneel, jong en dynamisch strijkorkest uit Groningen. De missie van deze musici is om muziek dichterbij de mensen te brengen, vooral bij jonge mensen. Om te bewijzen dat (klassieke) muziek verre van saai is spelen ze concerten op hoog niveau en organiseren workshops en activiteiten op het gebied van jongereneducatie. Het orkest speelt daarom ook in kleine theaters, kerkjes en op andere interessante locaties.


Guus Kuijer: De Bijbel voor ongelovigen deel 1 Het Begin, Genesis

Onze westerse cultuur is ondenkbaar zonder de Bijbel, maar wie niet gelovig is, leest het boek meestal niet. Terwijl het een aantal van de allermooiste verhalen uit de wereldliteratuur bevat. Guus Kuijer vertelt ze na voor ‘ongelovigen’. Te beginnen met het eerste boek, Genesis.

Genesis is de familiegeschiedenis van een groep koppige mensen onder leiding van Abraham, die vanuit Irak in Egypte terechtkomt. Het boek bevat ook de verhalen over Adam, Eva en de slang, over de zondvloed en de toren van Babel. Al die verhalen vertelt Kuijer opnieuw, vanuit het perspectief van een zoon of een vrouw, een verschoppeling of een bastaard, en daardoor worden de bekende verhalen nieuw en verrassend. Zowel voor wie de Bijbel kent als voor wie er nooit in las is ‘De Bijbel voor ongelovigen’ een reis door een bekende wereld die ons tegelijkertijd vreemd is.

Recensie NRC:
Ernstig, vrolijk en steeds meeslepend laat Guus Kuijer moderne stemmen klinken in het bijbelboek Genesis. De intense menselijkheid van deze versie is een weldadig tegenwicht voor wie het op vromigheid niet heeft begrepen.

Bezetting
Kamerorkest van het Noorden
Guus Kuijer - verteller
Tatiana Koleva - marimba
Eduardo Canto - viool
Martin Georgiev - dirigent
Elsina Jansen - regie
Liza Renee – VJ  

Dit concert kwam tot stand in samenwerking met Kunstgetij (www.kunstgetij.nl). 

Informatie over het Kamerorkest van het Noorden: www.kamerorkestvanhetnoorden.nl


De entree per concert bedraagt €15 (jongeren €7), inclusief consumptie

Raadpleeg voor verdere informatie de website  www.concertenwittekerk.nl
Bestellen kan telefonisch (06 45184525) of per email: info@concertenwittekerk.nl of via www.concertenwittekerk.nl

© 2019 Kunstgetij