Maya Fridman & Manon von Tilzer - Ten Songs of Change


Foto Maya Fridman © Brendon Heinst

Foto Manon von Tilzer © Marco Borggreve
Maya Fridman cello en zang

Marion von Tilzer piano en compositie

Lulu Wang selecteerde de gedichten

‘I Tjing’. Dat is het oeroude Chinese ‘Boek der Verandering’. Componiste raakte in deze woelige tijd geïnspireerd door de kracht van de teksten uit dat boek. Passend voor nu. In haar cyclus ‘Ten Songs of Change’ ontvouwt zich een caleidoscoop van muziek, gezongen gedichten en live-kalligrafie op basis van de ooit gesignaleerde natuurverschijnselen. Schrijfster Lulu Wang selecteerde de gedichten uit de boeken van de Tang-dynastie. In juli verschijnt de cd met de Ten Songs of Change met het artwork van Loi Che Rakhorst. Het concert wordt mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Maya Fridman (Moskou, 1989) is zoals zovele buitenlandse studenten in Nederland gebleven en maakt enorm furore met haar spel en haar hang om van allerlei nieuws te proberen. Veelvuldig zingt ze bij haar spel.

Marion von Tilzer komt uit Oostenrijk en ook zij heeft hier haar weg gevonden. De Nederlandse muziekwereld is als een magneet. Von Tilzer componeert met een grote invloed van Indiase muziek en weet die te verweven met westerse invloeden.


© 2021 Kunstgetij