Nederlands spannendste sextet Fuse in festival Cantonaal

In Bergen was het lang een traditie dat er in mei muziek klonk van Simeon ten Holt. Kunstgetij heeft die traditie opgepakt met het festival 'Cantonaal', jaarlijks in het weekend van Hemelvaart. Het festival laat werk vertolken uit de 'tonale' periode van Ten Holt en van zijn internationale tijdgenoten.

Fuse op 11 mei in de Ruïnekerk van Bergen

In het televisieprogramma Podium Witteman op 15 april vertolkte het ensemble Fuse composities van Simeon ten Holt: een gedeelte uit Canto Ostinato en een bewerking voor sextet van het Capriccio voor viool solo. Op 11 mei verwelkomen we dit spannendste sextet van Nederland in Bergen; ook dan zal Fuse deze werken spelen, maar dan een langere versie van Canto Ostinato. Ook is muziek van Ten Holts internationale tijdgenoten te horen: 'In C' van Terry Riley, 'Musica Ricercata' van Györgi Ligeti en 'Hammers' van Nils Frahm.


Fuse staat erom bekend de muzikale invloeden van de zes groepsleden bij elkaar te brengen in een eigenwijze mix van klassiek, jazz, volksmuziek en improvisatie. In een ongewone bezetting van strijkkwartet, contrabas en percussie speelt Fuse hun favoriete muziek, door en voor hen bewerkt en geschreven. Met optredens door het hele land laat de groep zien een publiek te vinden van theater en kerk tot festival en concertzaal.

Fuse:
Tobias Nijboer – contrabas
Mascha van Nieuwkerk – cello
Julia Philippens – viool
Daniel van Dalen – percussie
Emma van der Schalie – viool
Adriaan Breunis – altviool

Bij het affichebeeld van Cantonaal:

De Bergense beeldend kunstenaar Theresa Ferket publiceerde in 2017 in haar boek ‘Licht en Lijn’ tekeningen en aquarellen geïnspireerd door de muziek van Simeon ten Holt, Morton Feldman, Isang Yung, Kate Moore en Arvo Pärt. Voor het affichebeeld van Cantonaal werd onderstaande tekening gebruikt: uit de cyclus van ‘Bagatellen’ voor piano van Simeon ten Holt. Na afloop van de concerten zal Theresa Ferket haar boek 'Licht en Lijn' signeren.


Kaarten 20,- euro per concert. Een passe-partout voor het concert door Reinbert de Leeuw op 10 mei en het concert door Fuse op 11 mei kost 35,- euro.

Info & reserveren: via het mail-adres kaartverkoop@kunstgetij.nl. of via het telefoonnummer 06 50584308. Kaarten ook aan de zaal zolang de voorraad strekt en vanaf 14 dagen tevoren bij de Eerste Bergensche Boekhandel. Het is (nog) niet mogelijk via internet te reserveren.© 2018 Kunstgetij