Niki Jacobs: van Cohen tot Winehouse - een ode aan joodse pop-iconen

Met haar fluwelen zangstem heeft Niki Jacobs inmiddels niet alleen heel Europa maar ook de Verenigde Staten veroverd. Ze is vooral bekend geworden om de originele en diep doorvoelde interpretaties die ze samen met haar ensemble aan de muziek weet te geven. In haar nieuwe programma brengt ze een ode aan de Joodse singer-songwriters en popiconen van deze eeuw. Met nummers van Leonard Cohen, Bob Dylan, Paul Simon, Billy Joel maar ook Beck, Kiss en Amy Winehouse. In sprankelende en vernieuwende, sfeervolle versies zoals alleen Niki Jacobs en haar musici die weten neer te zetten.

‘… O zo indringend’ – De Volkskrant ★★★★★

Niki Jacobs (1978) zingt al meer dan tien jaar. Vanuit haar klassieke vocale scholing specialiseerde Jacobs zich in het zingen van Jiddische liederen en ontpopte zich als een begaafd vertolker. Zij wordt beschouwd als één van de beste zangeressen van dit moment.

Niki Jacobs: zang, gitaar

Pieter Jan Cramer van den Bogaart: piano, accordeon

Emile Visser: cello

Hubby Jenkins: banjo, mandoline, gitaar, zang

Jason Sypher: contrabas

Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.15 u. Toegang € 15,- Reserveren en info: kaartverkoop@kunstgetij.nl of 06 50584308. Kaarten vanaf 1 maart ook in de winkel van de Eerste Bergensche Boekhandel en half uur voor aanvang concert aan de zaal zolang de voorraad strekt.© 2019 Kunstgetij