Salsa time! Leticia y su Rumbadama

Links Leticia Bal en rechts het voltallige kwartet Rumbadama

Omdat 'less' vaak 'more' is speelt het vermaarde Latin orkest Leticia y su Rumbadama, in 1996 gestart als 9-vrouwsformatie, steeds vaker als kwintet en kwartet. In het Vredeskerkje in Bergen aan Zee spelen deze 'Beatles van de Salsa' als kwartet. Gezien het hoge niveau van de individuele muzikantes én het stevige, compacte bandgeluid dat je krijgt als je al jaren samenspeelt klinkt dit kwartet als een 8-mansformatie, in deze muziek een absolute pré.

Het ensemble speelt een breed spectrum: van 'salsa dura' tot 'son cubano', van opzwepende merengues tot romantische bolero's. Heerlijke muziek die nog extra power krijgt door de aanstekelijke performance van deze top-‘salseras’. Uniek zijn de hoogwaardige vierstemmige vocale arrangementen van a-capella intro’s en gezongen ‘doowap’-mambos.

Leticia Bal: conga’s, footpedals, zang, bandleader; Mick Paauwe: baby-bass, zang; Barbara Rana: piano, zang; Delia Gonzalez: leadzangeres, hand percussie.


Info & reserveren: kaartverkoop@kunstgetij.nl of 06 38149037. Kaarten vanaf 14 dagen tevoren ook te koop in de winkel van de Eerste Bergensche Boekhandel en aan de zaal zolang de voorraad strekt.


© 2018 Kunstgetij