Sinta Wullur Trio met de Raga Impressions

Sitar, zang, tabla, piano, santoor

De serie Wereldmuziek start met India. Zangeres en pianiste Sinta Wullur komt met twee prachtige musici haar Raga Impressions spelen. Wullur is breed opgeleid, weeft gamelan klanken in haar spel en baseert haar composities op de oorspronkelijke raga-cultuur uit India, muziek die in vervoering brengt. Er is meerstemmige zang te horen, naast prachtig sitarspel en niet te evenaren ritmes van de tablaspeler, de beroemdste van Nederland. Wullur gaat op piano mee in die cadans.

Chetna Sahni Sehgal sitar en Indiase zang

Sandip Bhattacharya tabla, zang en santoor

Sinta Wullur piano en zang

Chetna Sahni Sehgal (op de foto links) heeft in India op het conservatorium Indiase muziek (zang en sitar) gestudeerd. In Nederland heeft ze een periode lesgegeven aan Codarts in Rotterdam. In Amstelveen heeft ze haar eigen school Global Ragas opgericht, waar ze lesgeeft in Indiase zang.

Pandit Sandip Bhattacharya, tabla en santoorspeler komt uit India en woont en werkt al jaren in Nederland. Hij treedt op met gerenommeerde musici uit binnen en buitenland. Op tabla begeleidde hij grootmeesters van de Indiase muziek op de Nederlandse podia. Op santoor excelleert hij als solist.

Hij heeft zijn eigen school Naad Sadhana is in Amsterdam. Daar geeft hij les in tabla, santoor, harmonium en zang. Een santoor is de voorloper van het cimbaal, zoals we dat kennen van Balkanmuziek. Het wordt bespeeld op schoot, met twee houten hamertjes. Het instrument bestond al in de tijd van Mesopotamië.

Sinta Wullur is een gevierde componist op het gebied van de kruisbestuiving van oost en west. Ze begon haar muziekstudie met klassiek piano bij Willem Brons, later compositie bij Ton de Leeuw en Louis Andriessen. Beide opleidingen heeft ze afgesloten aan de conservatoria te Amsterdam en Den Haag. Ze verdiepte zich als zangeres en pianiste in zowel de gamelan ritmes als de Indiase muziek.

sintawullur.com

Dit concert kwam tot stand met financiële steun van het Norma Corona Fonds.


© 2021 Kunstgetij