Duas Luas

Een nieuw duo is opgestaan: ‘Duas Luas’ (‘Twee Manen’), bestaande uit zangeres Betty Borstlap en gitarist en componist Ton Mulders. Het duo speelt eigen werk en wereldmuziek in de breedste zin, met sterke jazz-invloeden. 

Deze twee getalenteerde musici hebben elkaar gevonden in hun diepe liefde voor mooie melodieën, fraaie harmonieën en gevoel voor taal. Muziek maken is een essentieel deel van hun leven!

Beiden doorliepen het Conservatorium en ontwikkelden zich op allerlei gebied:
Mulders verdiepte zich in jazz, wereldmuziek, pop en klassiek en speelde samen met musici uit die disciplines. Steeds meer ontwikkelt hij zich als componist.


Borstlap avonturierde van jazz en bossanova naar wereldmuziek en Bach terug naar geïmproviseerde jazz en een vrije manier van muziek maken. Zij zong jarenlang bij de folkband Unicorn in binnen- en buitenland en is sinds twee jaar de vaste zangeres van de Burnbrigade Bigband.

Betty Borstlap’s warme, soepele stem en Ton Mulders’ virtuoze gitaarspel vormen een ideale combinatie: deze twee manen zetten het Vredeskerkje volop in het licht! Met dank aan 'Steffs Beter Belegd' op het Plein in Bergen.
© 2020 Kunstgetij