Zomerconcerten in Vredeskerkje weer van start!

Het optreden van slagwerker Han Bennink in het Vredeskerkje in 2019

Zomerconcerten in, en wellicht per half juli rondom, het Vredeskerkje, twee per dag, op de donderdagen in juli en augustus! De uitgenodigde musici geven twee keer een concert van een klein uur, waardoor we meer belangstellenden kunnen laten meegenieten. De concerten zijn om 17.00 uur en om 19.30 uur.

Stichting Kunstgetij maakte half juni mede mogelijk dat er weer concerten konden plaatsvinden in Bergen, in het huisje van Simeon ten Holt. Een bescheiden start, maar hoe gelukkig was iedereen!

Nu wordt het mogelijk om de Kunstgetij-concerten in het Vredeskerkje van Bergen aan Zee weer op te pakken, na het laatste concert in maart.

Op zich is het al een tijd onze gedachte om het terrein rond het zo uniek gelegen kerkje te gaan gebruiken, buitenconcerten dus. Er is nu, 24 juni, net een verruiming in de virusnoodverordening gekomen, die dat mogelijk maakt. Samen met de stichting Vrienden van het Vredeskerkje en de medewerkers van de gemeente Bergen kijken we hoe we op een zorgvuldige en welkome manier buiten, als het weer het toelaat, meer bezoekers naar de muziek kunnen laten luisteren dan de 34 binnen (in plaats van 100 normaal). Dat neemt nog even tijd. Dus het lijkt er op dat de eerste twee concerten, 9 en 16 juli in ieder geval binnen zullen zijn. Ook heel sfeervol op deze prachtige plek in de duinen.

Reserveren is verplicht volgens de noodverordening. Dat kan nu al, maar ook tot kort van te voren, als de capaciteit het toelaat.

Bij reserveren gaan u en wij ervan uit dat u gezond bent. En op de dag van concertbezoek vragen wij u dat nogmaals. Verder volgen we alle gebruikelijke richtlijnen. Dat doen we samen, met en voor elkaar: musici, bezoekers en organisatie. Dan kunnen we evengoed een hartelijke sfeer scheppen met elkaar. Bij reserveren ontvangt u het protocol.

Kijk hoe u kunt reserveren door het juiste tijdstip op de gewenste datum te kiezen. Kom zoveel mogelijk als duo, dan kunt u naast elkaar zitten, op voldoende afstand van de andere bezoekers.

Van harte welkom, mede namens blije musici!

Met dank aan 'Steffs Beter Belegd' op het Plein in Bergen.


© 2020 Kunstgetij