Vredeskerkje Bergen aan ZeeDe bochtige weg van Bergen naar Bergen aan Zee is een groot feest door een groots duingebied op weg naar het westerlicht. Vlak na de rotonde bij de entree van Bergen aan Zee zie je het Vredeskerkje al liggen, rechts beneden in het Engelse Veld: een bijna on-Nederlands beeld.

Het is vlak na de Eerste Wereldoorlog, in 1918, gesticht, voor de vrede, door Marie Amalia Dorothea Van Reenen-Völter, de echtgenote van de toenmalige burgemeester van Bergen. Het hoorde toen bij de eerste bebouwing daar aan de kust. Het kerkje bestaat dus al ruim100 jaar! 

In de zomermaanden zijn er oecumenische kerkdiensten in het rietgedekte kerkje, dat ook een populaire trouwlocatie is.

Kunstgetij programmeert er jaarrond, van maart tot en met april op woensdagavonden en de overige maanden ook wel op zondagmiddagen.
De zomerserie is in de regio en voor de toeristen een begrip geworden met een bont programma van wereldmuziek, jazz, kleinkunst en kamermuziek op die prachtige plek. Maximaal 110 bezoekers kunnen de concerten en voordrachten bijwonen.
Kijk op AGENDA op deze site voor meer info over Kunstgetij-concerten in het Vredeskerkje. Ook op de site van het Vredeskerkje zijn onze concerten te zien: www.vredeskerkje.nl

Het indrukwekkende optreden op 4 mei 2019 van Niki Jacobs en ensemble met onder meer liederen uit de Mauthausen Cyclus van Mikis Theodorakis.