Americana: duo Dieter van der Westen & Eric van der Westen - 'Me and You'

Over het album Me and you:

‘Eén van de beste albums, ooit gemaakt op Nederlandse bodem in dit muziekgenre’ is een van de lyrische commentaren waarmee het nieuwe album Me and you van de Dieter van der Westen band werd ontvangen. (Johnnysgarden). Ook muziekblad Oor sprak over ‘een koesterplaat, en Bluesmagazine zou niet verbaasd zijn als ‘het album het goed zou doen in de VS’.

Nog maar anderhalf jaar speelt de Dieter van der Westen band op festivals en in theaters in Nederland. Onlangs presenteerden de broers hun nieuwe album in Paradiso, Amsterdam. Het werd erg goed ontvangen en bereikte de nummer 13 positie in de European Americana Chart.

Frits magazine beschrijft Van der Westens stem als een ‘mix tussen een jonge Mark Knopfler met een twist van een folky Neil Young’. Inderdaad is Van der Westen beïnvloed door Knopfler en Young, maar ook door Bruce Springsteen en Tom Waits en werkte hij in het verleden samen met onder meer Blöf, Thé Lau, Frank Boeijen, Gerard van Maasakkers en het Metropole orkest.

Broer Eric is vermaard Nederlands contrabassist en speelt onder anderen in de band van Boy Edgar-prijswinnaar Martin Fondse. Daarnaast speelde hij jarenlang met de Turkse diva Sezen Aksu op de grootste podia ter wereld zoals Carnegy Hall in New York en The Royal Albert Hall in Londen.

Als duo brengen de broers hun liefde voor Americana ten gehore in een intieme setting.

Dieter van der Westen: zang, akoestisch gitaar, dobro en mondharmonica

Eric van der Westen: contrabas en backing vocals


© 2020 Kunstgetij