Duas Luas


Een nieuw duo is opgestaan: ‘Duas Luas’ (‘Twee Manen’), bestaande uit zangeres Betty Borstlap en gitarist en componist Ton Mulders. Het duo speelt eigen werk en wereldmuziek in de breedste zin, met sterke jazz-invloeden.

De Heiloose gitarist en docent Ton Mulders won ooit de Nederlandse Popprijs. De afgelopen decennia richtte hij zich meer op een nieuw soort kamermuziek, tango’s, jazz. Met de Bergense bassist Mark Boesveld heeft hij het prachtige duo Camusto. De laatste jaren heeft Mulders, lid van Kunstenaars Centrum Bergen, zich ontwikkeld als componist. Uit allerlei wereldse invloeden komt een heel eigen, bijna romantische, stijl naar voren.

De sinds kort in Bergen woonachtige Betty Borstlap is zangdocente en zangeres met een stem die heel eigen en vooral plooibaar is. Ze zong veel folk met Unicorn, maakte een bigbandrepertoire met liedjes van Joni Mitchell. In het kersverse duo Duas Luas (‘Twee Manen’), heeft ze werkelijk alle ruimte om haar stem in alle klankkleuren te laten klinken. Het optreden in het Vredeskerkje is het officiële debuut van deze regionale aanwinst.Met dank aan 'Steffs Beter Belegd' op het Plein in Bergen.


© 2020 Kunstgetij