Ralph van Raat speelt: ‘Vingt regards sur l’Enfant Jésus’ van Olivier Messiaen

Een meeslepende gebeurtenis voor piano solo

Pianist Ralph van Raat laat je genieten van intieme, fluisterzachte akkoorden vol mysterie, warmte, subtiele kleuringen door boventonen en vogelzang tot extatische fortissimo’s die de luisteraar onderdompelen in de klanken van de vleugel. Een werk dat aan pianist Ralph van Raat volledig is toevertrouwd. Messiaen (1908-1992) schreef Vingt regards sur l’Enfant Jésus voor piano solo met het kerstverhaal als uitgangspunt. Zoals Messiaen zelf zei: de twintig delen in de cyclus drukken “de verschillende bespiegelingen van het kindje Jezus in de kribbe en de aanbidding die het ten deel valt” uit. Elk deel belicht het kind op een eigen manier: van de moederliefde van Maria tot een toekomstvisioen van Jezus als triomfator. Centraal staat de menswording van God in Jezus: de vereniging van de goddelijke en menselijke natuur.

Over Ralph van Raat
Ralph van Raat kwam al diverse malen voor Kunstgetij spelen, in de serie kamermuziek, tijdens festival Cantonaal en in maart 2023 nog in de serie in het huis van Simeon ten Holt als onderdeel van het Duinstreek Kamermuziek Festival. Van Raat geeft wereldwijd solorecitals en speelde samen met onder meer het Koninklijk Concertgebouworkest, de Los Angeles Philharmonic, het BBC Symphony Orchestra en het Melbourne Symphony Orchestra. Uit zijn samenwerking met de componisten John Adams, Louis Andriessen, Gavin Bryars, Joep Franssens, György Kurtág en Tan Dun blijkt zijn grote fascinatie voor hedendaagse muziek. Zijn opnames van Pärt, Rzewski, Adams, Tavener en Messiaen werden bestsellers.

Waar en wanneer:

    • Locatie: Dorpskerk, Schoorl
    • Zaterdag 23 december 20:00 (zaal open 19:30)
    • Entree: € 20,00, te bestellen via onderstaande knop

Kaarten:

  • Bij grote voorkeur reserveren en betalen via de onderstaande knop. U ontvangt een e-mail als betalingsbewijs.
  • U kunt eventueel ook telefonisch of per e-mail bestellen en het bedrag handmatig overmaken. NB: een reservering zonder betaling blijft 2 dagen geldig. Klik hier voor deze gegevens.
  • Tevens kaartverkoop aan de zaal, vanaf een half uur voor aanvangOnline Kaarten Bestellen