Duinstreek Kamermuziek Festival

Derde editie Duinstreek Kamermuziek Festival groot succes

Het Duinstreek Kamermuziek Festival is onderdeel van de Kamermuziekserie in de Ruïnekerk in Bergen. Het vindt jaarlijks plaats, gedurende drie dagen eind maart/begin april. De afgelopen editie stond in het teken van de muziek van Franz Schubert. Artistiek leider was, nu voor het derde jaar, de in opkomst zijnde getalenteerde violiste Maria Milstein.

In de Volkskrant in maart een heel lovende bespreking van het vioolspel van Maria Milstein bij het Radio Philharmonisch Orkest met een uitvoering van het vioolconcert van Glazoenov: ‘Milsteins spel was onweerstaanbaar en liet de luisteraars van Tivoli Vredenburg naar adem happen’(Biëlla Luttmer).

Het betekent veel voor ons, want Milstein was nu voor de derde keer de artistiek leider van het Duinstreek Kamermuziek Festival. We weten al lang dat ze prachtig speelt, op een prachtig instrument. Milstein lijkt nu op grotere schaal te worden gezien. Ze maakte ook haar opwachting in het programma Podium Witteman. En tijdens het Festival gaf ze liefst vier concerten in onze kustregio!

Milstein had zich omringd met musici van naam, en de concerten met strijkkwartetten, trio’s, pianosonates, het Octet en een strijkkwintet werden op alle locaties goed bezocht. In de Slotkapel in Egmond, in de Witte Kerk in Heiloo, in de Ruïnekerk in Bergen: overal volle zalen… Nieuwe en uitzonderlijke locatie was de spiksplinternieuwe Theaterzaal Koningsduyn in Cultureel Centrum Geesterhage in Castricum. Ook deze zaal zat vol.

Hiermee beantwoordt het Duinstreek Kamermuziek Festival aan een van de doelstellingen: overal in de regio Kennemerland mensen laten genieten van muziek van hoog niveau en een muzikale verbinding tot stand brengen tussen de diverse dorpen, locaties.

En, ook heel belangrijk: kinderen erbij betrekken door middel van masterclasses en muzikaal schoolbezoek. Daarvoor heeft Maria Milstein zich met verve ingezet op scholen in Castricum en Bergen!

Dat belooft veel voor de vierde editie in 2018.

Kijk ook op www.duinstreekkamermuziek.nl

Violiste en artistiek leider van het Duinstreek Kamermuziek Festival Maria Milstein


© 2017 Kunstgetij