Duinstreek Kamermuziek Festival


Het Duinstreek Kamermuziek Festival kende tot aan de pandemie vier edities, waarvan de drie laatste met violiste Maria Milstein als artistiek leider. Het festival bespeelt de erfgoedlocaties in de regio, de Duinstreek. De officiële vijfde editie is van donderdag 23 tot en met zondag 26 maart 2023, dan weer in alle kernen van de gemeente en in Heiloo. Als een ‘Hallo, we zijn er nog’ en met dank aan de gemeente Bergen is er nu een kleine editie: drie dagen met prachtige muziek door top-uitvoerders.


Vrijdag 09/09 Groet, Witte Kerkje 20.00 u

Duas Luas: Betty Borstlap en Ton Mulders De volle maan vindt zijn spiegel in donker water, ‘twee manen’ in het Portugees. Mulders (Heiloo) is steeds meer gaan componeren, geworteld in oude tradities schrijft hij wereldklanken van fadoballades, chansons, jazz en Bach, Argentijns. Borstlap (Bergen) zingt hier haar intuïtieve teksten overheen: zacht, fors, in een meeslepende cadans. Prachtig nieuw en oorspronkelijk werk, dat de luisteraar toch heel herkenbaar voor kan komen.

Zaterdag 10/09, Dorpskerk Schoorl 20.00 u

Tim Kliphuis en Janneke van Prooijen Het violisten-echtpaar Kliphuis/Van Prooijen: allebei violist in behoorlijk verschillende werelden: Van Prooijen in ensembles die hedendaags werk groot maken, Kliphuis als wereldreiziger met zijn internationale trio, waarin ‘gypsie’ een rol krijgt in vertolkingen met werk van grote klassieke meesters. In Schoorl komen zij alle vier bijeen. Bartok, Prokofiev, Bach en Ten Holt klinken.


Zondag 11/09, Vredeskerkje Bergen aan Zee 11.00 u

Quirine Viersen en Vincent van Amsterdam Sinds enige jaren is de celliste neergestreken in Bergen. De natuur en een jong gezin zijn gaandeweg invloed gaan uitoefenen op spel en keuzes. De accordeonist heeft in korte tijd zowat in zijn eentje de belangstelling voor het instrument een enorme impuls gegeven. De derde gamba-sonate van Bach, de Suite Italienne van Stravinsky en Fratres van Arvo Pärt.

Losse kaarten € 15,-//passepartouts: 2 concerten € 25,-/3 concerten € 35,- Kijk op kunstgetij.nl of stuur een e-mail naar kaartverkoop@kunstgetij.nl of bel 0620551899, met vermelding van aantal kaarten en voor welke data. Kaarten liggen dan vanaf een half uur tevoren klaar bij de kassa op de dag van uitvoering. Met pinpas op locatie betalen is mogelijk.


Kijk ook op www.duinstreekkamermuziek.nl


© 2022 Kunstgetij