Vaart

‘Die vaart’, zei de moeder van een schoolvriendje ruim 50 jaar geleden, toen ik vroeg waar z’n vader was. De Grote Vaart. Tsjonge, dat was wat in mijn beleving: stoere schepen op verre zeeën, ruige havens en wat niet al. De Vlaardinger Vaart, breeduit meanderend naar Maassluis. Schaatsend en zwemmend en varend met een eerste bootje.

Later, uit huis, was het de favoriete wandeling met mijn vader: langs de Vaart lopen en praten over zijn en mijn voetafdrukken in het bestaan.

In Fryslân gaf de prachtige ‘Murk’ van Leeuwarden naar Oudkerk ruimte voor gedachten.

Vaart minderen, vaart maken. ‘Hoe vaar je’?, was vaak mijn vraag aan medewerkers en collega’s. Een vraagteken levert beiden meer op dan een uitroepteken (maar kan wel een uitroepteken worden!).

Daarom is er nu gewoon ‘V A A R T’. Niet rechtlijnig denken, maar met een eigen wil en een eigen gedachte onbevangen door de dagen varend. Wat je wilt kan verschillende vormen krijgen, het is van te voren niet te zeggen.

Het bedrijf richt zich op exploitatie van erfgoedlocaties, het faciliteren van evenementen en gebeurtenissen, belangenbehartiging van musici en beeldend kunstenaars, redactiewerk.

Ed Bausch

www.vaart.biz(vanaf april 2020 operationeel)

V A A R T