Kom zijn liefste - Over Herman Gorter

Op 1 mei vieren we de Dag van de Arbeid, traditioneel een socialistische feestdag - met het Feest der Poëzie blazen we die nieuw leven in.

Voordrachtskunstenaar Simon Mulder brengt de gedichten van de lyrische, experimentele classicus, dichter en socialist Gorter en vertelt het verhaal van zijn leven.
Klassiek liedduo Saskia de Man en Daan van de Velde brengt bijzondere en nauwelijks uitgevoerde liederen op teksten van Gorter, inclusief een geheel nieuw voor deze voorstelling geschreven lied en een socialistisch strijdlied op een tekst van Gorter. Verder brengen zij de enige filmbeelden van Gorter van filminstituut Eye en twee door het collectief verfilmde gedichten.

Uitgeverij HetMoet presenteert 'Een rood lied zingt er', een in boekdruk uitgebrachte en handgebonden bloemlezing uit Gorters dichtwerk.

In Bergen aan Zee schreef de dichter Herman Gorter (1864-1927) zijn socialistische epos 'Pan', maar hij is meer bekend als de dichter van 'Mei' ('Een nieuwe lente en een nieuw geluid...'). Gorter had een bijzonder leven en maakte, zo durven we bij het Feest der Poëzie wel te zeggen, de mooiste gedichten uit de Nederlandse literatuur.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=XSjTrI5IoSw

Waar en wanneer:

  • Locatie: Vredeskerkje, Bergen aan Zee
  • Woensdag 1 mei 2024 20:00 (zaal open 19:30)
  • Entree: € 15,-, incl. glas rode wijn - of een ander drankje

Kaarten:

    • Bij grote voorkeur reserveren en betalen via de onderstaande knop. U ontvangt een e-mail als betalingsbewijs.
    • U kunt eventueel ook telefonisch of per e-mail bestellen en het bedrag handmatig overmaken. NB: een reservering zonder betaling blijft 2 dagen geldig. Klik hier voor deze gegevens.
    • Tevens kaartverkoop aan de zaal, vanaf een half uur voor aanvang (tenzij uitverkocht).

Online Kaarten Bestellen