Nieuws

Column van Nhung Dam over haar bezoek aan het Vredeskerkje

Op 5 november sprak Nhung Dam ontroerende woorden in "Gedachten aan Zee" in het Vredeskerkje. 
Ook voor haar was dit een waardevolle bijeenkomst. In haar column in het Noordhollands Dagblad schrijft ze: "Terwijl de wind langzaam het kerkje opvreet, vind ik deze middag hier de warmte, even een plek die als thuis voelt". Lees hier de column


Activiteiten van Kunstgetij tijdens de Kunst10Daagse 2023

In 2023 is de Kunst10Daagse in Bergen van 21 t/m 29 oktober. Kunstgetij organiseert tijdens deze tien dagen diverse activiteiten:

Fietsmuziek in Bergen (21 okt) en Egmond (28 okt.)

Concerten in de Ruïnekerk: 

  • 21 okt. 20 uur: Tim Knol 
  • 22 okt. 15 uur: Carel Kraayenhof en Marietta Petkova
  • 27 okt. 20 uur: Yori Swart
  • 28 okt. 20 uur: Instant Composers Pool

25 okt. 13 en 15 uur: Een theaterwandeling vanuit het Vredeskerkje

Getijdefonds i.o.

Kunstgetij werkt aan de oprichting van het Getijdefonds, het fonds voor ontwikkeling, verandering en vooral de toekomst van Kunstgetij. Lees meer >>

Han Bennink krijgt Edison Oeuvreprijs 2023

Jazzdrummer Han Bennink ontving op maandag 9 oktober de Edison Oeuvreprijs 2023 in de categorie Jazz. Het 81-jarige drum-icoon werd door de jury geëerd om zijn ‘unieke speelwijze in combinatie met zijn even unieke podiumpresentatie’ en ook om hoe hij ‘muziek nog altijd benadert met kinderlijk enthousiasme’. Han Bennink was met zijn ICP Orchestra te horen op 28 oktober a.s. in de Ruïnekerk. 

Monica Akihary winnaar van de Boy Edgarprijs 2023

Monica Akihary, die met Boi Akih met regelmaat te gast is bij Kunstgetij, heeft de Boy Edgar Prijs gekregen voor al haar werk voor de geïmproviseerde muziek. 
Dat is blij makend nieuws. We kunnen Monica Akihary met Boi Akih in 13 december horen met hun uitvoering van de Messiah van Händel, in de Witte Kerk in Heiloo.

Simeon ten Holt-jaar

Op 24 januari 2023 was het 100 jaar geleden dat Simeon ten Holt werd geboren. Gedurende het hele jaar 2023 wordt er aandacht besteed aan zijn muzikale nalatenschap. Op 22 januari 2023 organiseerde de stichting Muziek in de Ruïnekerk twee uitvoeringen van Canto Ostinato door het zogeheten ‘oerkwartet’.

Op de zaterdagmiddagen in maart organiseerde de stichting Kunstgetij ‘Atelier Simeon’, in het huisje aan de Loudelsweg, om 12.00, 14.00 en 16.00 uur. Op 20 mei speelde Hannes Minnaar alle Soloduivelsdansen van Simeon ten Holt in de  Ruïnekerk.


Ook "Fietsmuziek" in Bergen (21 oktober) leidde langs locaties waar muziek van Simeon ten Holt ten gehore werd gebracht; o.a. Aformisme (Doroté Crijns, piano), improvisatie op Canto Ostinato (Victor Posch, saxofoon) en Capriccio (Gregor Overtoom, viool).


__________________________________________________________

Succesvolle zomeractiviteiten Kunstgetij

De zomerserie van Kunstgetij is afgesloten. Ook dit jaar konden weer velen genieten van veelzijdige concerten van flamenco tot Mahreb-jazz, van Americana tot Latin. Dit jaar maakte ook toneel deel uit van de zomerserie. Door een spannende theaterwandeling kon het publiek kennismaken met het bloedstollende Macbeth van Shakespeare. De Alkmaarse acteur Nico Meurs speelde de boeiende tragi-komische solovoorstelling 'Volgende X'.

__________________________________________________________

Medewerkers

Vanwege het groeiend aantal uitingen en concerten kijken wij om ons heen naar enthousiaste mensen die behulpzaam willen zijn bij de concerten, voor kaartverkoop, distributie, horeca, internet. Gangbare reiskostenvergoeding mogelijk. Meld je op info@kunstgetij.nl

Kunstgetij is ook op de social media: