Rotavond met Jan Rot - met Jakob Klaasse op piano

Jan Rot in zijn 'kantoortuin'

Songsmid noemt hij zich, de boomlange Groninger, die nu na een aantal jaren Antwerpen in Rotterdam woont, met vrouw en de rotjes, zijn bloedjes van kinderen. Maar zanger is hij ook. Een ROTAVOND vind hij het mooist om te doen, zonder setlist beginnen en putten uit de 121 liedjes die in z’n hoofd zitten, met ultrakorte verhaaltjes omlijst. Het kan iets nieuws zijn, een vergeten-maar-prachtig-nummer, of Rotklassiekers als Ankie (naar de Stones), Lola (naar The Kinks) of Achtbaan (Rollercoaster). Of een eigen liedje of een verzoeknummer.

Jan Rot zag het levenslicht in 1957 in Makassar Indonesië, startte als zanger van The Streetbeats, maakte furore als hertaler zoals in zijn veelgeroemde Mattheus Passie. De Annie M.G. prijs viel hem ten deel voor het beste lied van 2016: ‘Stel dat het zou kunnen’.

Als gast neemt jan Rot mee: componist, musicus en pianist Jakob KLaasse, die langdurig verbonden was aan de omroepen vpro, vara en rvu en een lang palmares heeft als producer, arrangeur en pianist (hij werkte onder meer samen met Nederlands’ meest succesvolle groepen en musici en was betrokken bij honderden platen en projecten, onder meer bij de cd’s en tournees van Boudewijn de Groot en Henny Vrientens musical Ciske de Rat).

Rot en Klaasse brengen het prachtige programma 'Alle Tijd', dat zij door Corona te weinig hebben gespeeld. De twee mannen werken al veertig jaar samen dus repertoire genoeg!


© 2021 Kunstgetij