Toppianist Ralph van Raat - 80 jaar Louis Andriessen en 'Le Sacre du Printemps' solo

Na succesvolle optredens in China, Zwitserland en België in januari van dit jaar komt toppianist Ralph van Raat nu, op deze Hemelvaartsdag, naar de Ruïnekerk in Bergen, om de tachtigste verjaardag van componist Louis Andriessen te vieren. Met divers pianowerk van Andriessen, onder anderen ‘Opus 1’ en ‘Searching for Unison’, in opdracht van Carnegie Hall speciaal voor Van Raat geschreven. Na de pauze waagt Van Raat zich aan de solo-uitvoering van ‘Le Sacre du Printemps’, de enige door Stravinsky geautoriseerde versie die slechts een keer in de geschiedenis is gespeeld.

Ralph van Raat is sinds zijn veertiende compleet gebiologeerd door de klassieke muziek van de twintigste eeuw. Hoewel zijn repertoire varieert van Bach tot Boulez, is zijn aandacht vooral gericht op componisten uit de tijd van Debussy, Bartók en Ives tot en met de meesters van onze eeuw. Van Raat’s missie is zijn publiek te overtuigen van de grote schoonheid en diversiteit van hedendaagse muziek, door het geven van solo-recitals, concertlezingen, optredens met de grote orkesten, cd-opnames en het organiseren van speciale projecten.

Ralph van Raat studeerde twee keer cum laude af in Amsterdam: als pianist en als muziekwetenschapper.

Info en reserveren via kaartverkoop@kunstgetij.nl of bel 06 505 843 08 (kaarten met korting (voor abonnementhouders Kamermuziekserie in de Ruïnekerk en donateurs vrienden van de Ruïnekerk)  alleen telefonisch te reserveren). Vanaf 20 mei zijn kaarten van 17,50 te koop bij de Eerste Bergensche Boekhandel te Bergen. Op de dag van het concert kaarten ook aan de zaal mits uitverkocht,


© 2019 Kunstgetij