Camusto - gitaarduo met Ton Mulders en Mark Boesveld

Camusto speelt nieuw werk van componist/gitarist Ton Mulders. Avontuurlijke muziek met invloeden uit allerlei windstreken, met veel ruimte voor improvisatie.

Ton Mulders gitaar, Mark Boesveld basgitaar 4/5 en 7-snarige basgitaar. www.camusto.nl

Over hun eerste cd ‘Camusto’: Je bedenkt het niet dat een duo met een akoestische gitaar en een niet al te gebruikelijke 5-snarige fretloze of 7-snarige basgitaar een hele cd kan vullen. Je moet de cd horen om het te geloven, maar de prachtige composities en de bijna oneindige variaties die deze twee grootmeesters van de gitaar met deze minimale bezetting maken is verbluffend. De zweem van melancholieke tango en hier en daar een vleugje flamenco hangt als een schitterende wolk boven de muziek, terwijl de gitaren volkomen in elkaar opgaan zodat beide versmelten tot één instrument, waarbij het niet meer van belang is wie wat speelt. Van de eerste tot de laatste noot is de spanning die Mulders en Boesveld oproepen zinderend als een boek dat je niet kan wegleggen voordat je de volgende bladzijde hebt gelezen. Tom Beetz (Jazzism/Jazzflits)

Foto c Eva Former

Camusto en Call Quiet - De veelzijdigheid van de composities van gitarist en componist Ton Mulders laat zich horen in het nieuwe duo ‘Call Quiet’ dat hij vormt met zangeres Margreet Ravestein. Zijn muziek nodigt haar uit om een weerspiegeling te vinden in woorden en klanken. Zij zingt o.a. in het Frans, Arabisch, Nederlands en Spaans.

Ravestein zou deze avond ook haar opwachting maken maar moest helaas om gezondheidsredenen afzeggen. Gelukkig is het kersverse meertalige Small Album waarop zij is te horen te koop tijdens het concert. ‘Als de zon doordringt in een tropisch regenwoud...’

Ton Mulders - gitarist/componist: speelt al jaren nogal uiteenlopende muziek: klassiek, pop, jazz, fado, Cubaans, funk, improvisatiemuziek. Was in de jaren 90 gitarist van Alkmaars roemruchte grote prijswinnaar ’20 Brothers’, vormde jarenlang een duo met tapdanseres Marije Nie en heeft momenteel naast ‘Camusto’, een nieuwe band, ‘Gills’.

Mark Boesveld - bassist/componist: studeerde in 1994 cum laude af aan het conservatorium te Alkmaar. Jazz en improvisatie zijn zijn eerste liefde. Speelde onder meer in bigband De Boventoon, het Antiphon Trio, het Trio Stoop, Boesveld en van Helsdingen en het Vera Springveer Quartet. Boesveld was en is tevens actief in het popcircuit vooral op het gebied van funk en soul.

Info & reserveren: kaartverkoop@kunstgetij.nl. of bel 06 50584308. Kaarten ook aan de zaal zolang de voorraad strekt en vanaf 28 juni 2019 bij de Eerste Bergensche Boekhandel te Bergen nh© 2019 Kunstgetij